Omroep Brabant: Laatste nieuws

https://rss.omroepbrabant.nl/rss/home

Alle nieuwsberichten van Omroep Brabant

Mariska Bauer herstelt goed, Frans hielp wel een wasje 'naar de sodemieter'

2022-01-1906:28

Mariska Bauer is begin januari, nadat ze thuis kwam uit het ziekenhuis, weer opgenomen. "Het ging opnieuw mis", zo zegt Frans Bauer. "Ze is met een ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels gaat het goed met haar. Ze babbelt weer volop en wil zelfs de strijk doen. Ik hoop dit nooit meer meer te maken."

Mariska werd begin januari getroffen door een herseninfarct. Ze werd behandeld in het ziekenhuis in Roosendaal en moest daarna thuis verder herstellen.

Maandagavond gaf Bauer een verdere toelichting aan RTL Boulevard. "Het nieuwe jaar was net begonnen. Mariska werd niet lekker, ze kon niet meer goed praten. We merkten dat haar spraak achteruit ging. We zijn naar de dokter gegaan en die heeft ons doorgestuurd naar het ziekenhuis."

Dikke tong
"Haar tong werd dikker. Dat kwam heel langzaam opzetten. Maar het kon van alles zijn."

Er kon toen nog geen goede diagnose gesteld worden en het echtpaar werd weer naar huis gestuurd. Eenmaal thuisging het weer mis. "Ze is een paar dagen thuis geweest en toen weer naar het ziekenhuis gebracht."

De oorzaak van het herseninfarct is niet bekend. Frans zegt: "Mariska heeft al langer hoge bloeddruk, maar dit kan iedereen overkomen, ook de gezondste mensen."

Wasmand
Nu zijn vrouw in de ziekenboeg zit, is Frans verantwoordelijk voor het huishouden. En dat gaat niet helemaal goed. "Ik heb al één wasmand naar de sodemieter geholpen. Ik had de verkeerde was bij de verkeerde kleuren gedaan", zegt hij lachend.

"Mariska is weer mobiel en je moet haar een beetje afremmen. Ze wil gelijk weer aan de strijk en andere dingen doen. Ze babbelt ook weer volop, dus ze herstelt supergoed. Ik heb elke dag gekookt en vind het een voorrecht dat ik dat voor haar kan doen", aldus de zanger uit Fijnaart.

LEES OOK:

Mariska Bauer bedolven onder bloemen en kaarten na herseninfarct

Mariska Bauer getroffen door herseninfarct maar ze is weer thuis

Mariska Bauer houdt voorlopig rust na haar herseninfarct: 'Goede moed'

Is de Strabrechtse heide zijn wolf kwijt?

2022-01-1906:26

Hield de wolf die werd doodgereden op de A67 eerder huis op de Strabrechtse heide en gaat het dus om het dier dat daar een flink aantal schapen doodbeet? Of kwam deze wolf heel ergens anders vandaan? "We weten het niet", zegt Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging en coördinator van het Wolvenmeldpunt. In het voorjaar kan de vraag wél beantwoord worden.

Maandagnacht werd op de A67 bij Aalst een wolf doodgereden door een bestelbus. De bestuurder van de bestelbus sleepte het dier samen met een andere automobilist naar de kant van de weg.

"De wolf van de Strabrechtse Heide is nog niet in deze specifieke omgeving gesignaleerd", zegt Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging. "Bovendien is de inrichting van de weg niet uitnodigend genoeg om over te steken. Er staat onder meer een geluidswand." Volgens Lelieveld is de wolf in het heidegebied wel een reu, evenals de aangereden wolf.

Volgens Lelieveld kan de wolf ook ergens anders vandaan komen. "Bijvoorbeeld uit Vlaanderen. Het beest is mogelijk de A67 opgelopen en heeft daar dan een tijdje rondgezworven. Waarschijnlijk is het niet meer gelukt om van die weg af te komen."

Van het aangereden dier is DNA afgenomen. Het resultaat van de test wordt verwacht in maart. De test moet zekerheid geven over de afkomst van de wolf. Daarvoor wordt de test vergeleken met eerdere testen die zijn afgenomen bij aangevallen schapen op de Strabrechtse Heide.

Het is de zevende keer dat een wolf wordt doodgereden sinds het roofdier in 2018 in Nederland terugkeerde. De Zoogdiervereniging wil snel maatregelen die de wolf beschermen tegen verkeer.

LEES OOK:

Wolf doodgereden op A67 bij Aalst

Nico reed per ongeluk een wolf dood: 'Triest, zo'n mooi zeldzaam beest'

Even geen werk, maar een EK: ‘Laten zien wat een prachtige sport het is'

2022-01-1906:00

Werk combineren met zaalvoetbal. Er zijn genoeg Nederlanders die dat doen. Maar dan gaat het om één keer in de week een wedstrijdje voetballen, met vrienden in het dorp. Dennis van den Eijnden combineert een baan met zaalvoetballen op het hoogste niveau. Vandaag begint hij met Oranje aan het EK Futsal. Een kans om de sport nog meer op de kaart te zetten in eigen land.

Eerst gaan we terug naar eind 2017. Van den Eijnden botste met gestrekte voet vol tegen de doelpaal aan. Er werd even gevreesd dat zijn voet eraf moest. Snel bleek dat hij ‘slechts’ een middenvoetsbeentje gebroken had. Na een lange weg staat nu het EK voor de deur. Het is niet zo dat hij nu extra vaak terugdenkt aan dat moment. “Het was een heftige blessure. Maar uiteindelijk ga je herstellen. En als je hersteld bent, probeer je het zo snel mogelijk te vergeten en ga je gewoon door met je normale leven.”

“Als ik soms naar een paal glijd, denk ik er eventjes aan. Ik heb weer helemaal moeten leren lopen. Ik moest weer vertrouwen krijgen in mijn voet”, zegt Van den Eijnden. Hij denkt vooral aan het feit dat het EK met Oranje op het punt van beginnen staat. En dat hij één van de spelers is die mag schitteren op het toernooi in eigen land. “Daar heb ik alle jaren hard voor gewerkt, het is echt mooi dat ik bij de selectie zit.”

Vrijdag ging Van den Eijnden met alle andere internationals intern in Zeist, de focus ligt op het EK. Normaal ziet een week van de speler van FC Eindhoven er heel anders uit. “Ik ben in november begonnen als business engineer bij Blueriq, het is mijn eerste baan. Ik werk 32 uur, dat combineer ik met het zaalvoetballen. Ik heb geluk met een werkgever die echt enorm wil meedenken, dat werkt stimulerend.”

En dus hoeft de voetballer nu niet te werken, maar speelt hij woensdagavond zijn eerste EK-wedstrijd. Van den Eijnden hoopt dat dit toernooi bijdraagt aan de professionalisering van de sport in Nederland. “In andere landen zijn de spelers over het algemeen allemaal profs. In Nederland moet het nog opkomen. Hopelijk kunnen we de sport met goede resultaten laten groeien. Dat zou wel het mooiste zijn, dat we er hier ook ons werk van kunnen maken.”

“Het is supermooi dat de wedstrijden live worden uitgezonden. Het is vervolgens aan ons om te laten zien wat voor mooie sport het is en hoe aantrekkelijk het kan zijn. Hopelijk kunnen we het Nederlandse publiek hiermee voor ons winnen”, gaat Van den Eijnden verder. Als een echte ambassadeur voor de sport hoeft hij geen seconde na te denken over de schoonheid van het zaalvoetbal. “Het is een hele attractieve sport, heel snel en met weinig rustmomenten. Er zijn veel schoten op goal, heel veel doelpunten en bijvoorbeeld geen mogelijkheid om tijd te trekken. Ik zou zeker gaan kijken.”

Het is aan de Eindhovenaar en zijn ploeggenoten om goede resultaten te boeken, al is dat met een pittige loting een zware opgave. “Tegen Argentinië hebben we in een oefenduel laten zien dat we ook tegen de wereldtop lang mee kunnen. Nu moeten we proberen op het EK echt resultaat te halen. De poule doorkomen zou echt een topprestatie zijn. Wanneer het toernooi echt is geslaagd? Dat is als we het Nederlandse publiek hebben vermaakt en laten zien wat voor prachtige sport het is.”

Coronanieuws: cultuursector in actie met Kapsalon Theater

2022-01-1905:26

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

De hoofdpunten:

  • Cultuursector voert actie met Kapsalon Theater
  • 5817 nieuwe besmettingen op dinsdag

112-nieuws: man gewond bij steekpartij • autobrand in Vlijmen

2022-01-1904:57

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

<
1