Omroep Brabant: Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten van Omroep Brabant

Drie gewonden bij steekpartij in centrum van Eindhoven: verdachte opgepakt

2022-12-1005:32

Drie mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een steekpartij in het centrum van Eindhoven. Twee van hen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De derde is lichtgewond. De politie heeft een verdachte aangehouden.

De steekpartij gebeurde rond kwart over vier 's nachts op het Catharinaplein, in de buurt van Stratumseind. Dit is het populaire uitgaansgebied van Eindhoven.

Na het incident kwamen meerdere ambulances naar het centrum om de drie gewonden naar het ziekenhuis te brengen. De politie sloot gelijk een groot gebied af met afzetlinten. Verspreid over zo'n honderd meter liggen op verschillende plekken plassen bloed, meldt een 112-correspondent. Ook was een geparkeerde politieauto besmeurd met bloed van een van de slachtoffers.

Toedracht onduidelijk
Wat er aan de steekpartij vooraf ging, is nog niet duidelijk. De politie laat weten camerabeelden in de buurt te bekijken. Ook worden de slachtoffers, de aangehouden verdachte en getuigen gevraagd naar wat er is gebeurd.

112-nieuws: tractoren gespaard bij brand in loods • woningoverval Deurne

2022-12-0921:53

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.

'Tilburgse rapper doodgeschoten op straat op Curaçao'

2022-12-0921:19

Een Tilburgse rapper is donderdagnacht doodgeschoten op Curaçao. Dat melden bronnen op het eiland aan De Telegraaf. Het gaat om Ruchendell Windster, die rapt onder de naam Boechi.

Hij zou volgens De Telegraaf zijn doodgeschoten na een hoog opgelopen ruzie. Dat gebeurde op de Rooseveltweg in de hoofdstad Willemstad. Waarom er ruzie ontstond, is niet duidelijk.

Op beelden is volgens de krant te zien dat Boechi op straat lag, achter een auto bij een foodtruck. Ook roept iemand huilend de naam van de rapper. Het is niet duidelijk of er meerdere mensen bij betrokken waren. De rapper werd volgens de bronnen in zijn borst geschoten.

Op social media stromen de condoleances binnen. "Wij hadden mooie herinneringen. Ik heb genoten van jou als artiest", schrijft iemand. "De enige anti artiest waar ik elke dag naar luisterde. Je was belachelijk goed", schrijft iemand anders onder een post van de rapper op Instagram.

Vlogs over gezin
Boechi bracht sinds 2020 muziek uit en had veel fans in de Antilliaanse muziekscene. Hij trad meerdere keren op in Nederland en zou eind deze maand met meerdere artiesten optreden in Willemstad.

De Tilburger plaatste op YouTube regelmatig vlogs over het leven van zijn gezin. Een maand geleden maakte de rapper in een van die vlogs bekend dat zijn vrouw in verwachting is van hun vierde kind.

3